<!–

–>

Apă nepotabilă la robinete

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În orașul buzoian Pogoanele, apa de la robinete este oricum, numai bună de băut nu. Oamenii s-au convins singuri că le poate afecta sănătatea, aşa că cei mai mulți își cumpără apă îmbuteliată.

Din luna august, stația care alimentează orașul Pogoanele nu mai este autorizată de Direcția de Sănătate Publică. Dar la primărie nu se știe nimic despre faptul că apa de la robinete nu se încadrează în parametrii ceruți de lege.

În situația orașului Pogoanele sunt alte 8 localități. O spun reprezentanții DSP Buzău care autorizează și analizează calitatea apei furnizate în rețele de distribuție.

Mostrele pentru monitorizarea calității apei pot fi luate doar în primele trei zile ale săptămânii, pentru că la DSP sunt doar un medic și un asistent igienist, iar în laboratorul de analiză, omologat de Ministerul Sănătății, tot doi specialiști.

Reprezentanții companiei de apă recunosc că apa are mici depășiri de parametri. Şi pormit că au în plan investiţii care să rezolve problema.

Reprezentanții companiei de apă mai spun şi că, din această lună, facturile celor care primesc apă nepotabilă la robinete vor fi reduse cu 30 la sută.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Apă nepotabilă la robinete ...