Procurorii au cerut luni autopsia copilului de doi ani care a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un spital privat din Capitală. Au fost demarate mai multe anchete. Poliția s-a autosesizat în acest caz și face cercetări pentru ucidere din culpă, iar Ministerul Sănătății verifică dacă s-au respectat procedurile. Dacă se va ajunge la concluzia că a fost malpraxis, va fi sesizat Colegiul Medicilor.

<!–

–>

Copil mort după o operație banală

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

ACTUALIZARE Reprezentanții spitalului privat nu au făcut declarații, au spus că așteaptă rezultatul autopsiei pentru a face declarații.

Au fost demarate mai multe anchete pentru că au fost făcute mai multe sesizări. Secția 4 de Poliție de pe lângă Judecătoria sectorului 1 face verificări pentru ucidere din culpă. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a fost sesizat de către cei de le spitalul privat iar un procuror a dispus în cele din urma efectuarea autopsiei.

Tatăl băiețelului  face și el plângere la Parchet, pentru că vrea să afle din ce cauză a murit copilul lui de un an și 10 luni.

Ministerul Sănătății s-a sesizat în acest caz. Inspectorii DSP au fost trimiși la spital pentru a verifica dacă au fost respectate protocoalele în acest caz și dacă nu au fost respectate va fi sesizat Colegiul Medicilor, pentru a fi demarate investigații suplimentare cu privire la ceea ce s-a întâmplat sâmbătă.

_____________________________

Trupul copilului nu ajunsese la IML luni dimineață. Părinții au aflat că trupul copilului este încă la spitalul privat.

Deși au sunat la 112 în noaptea de sâmbătă spre duminică și au sesizat faptul că băiețelul a murit în condiții suspecte, după ce a fost operat de hernie inghinală, au aflat că trebuie să facă și o sesizare scrisă.

Tatăl copilului împreună cu un avocat au mers la Parchetul General.

Abia după ce sunt îndeplinite aceste formalități, trupul copilului va putea fi dus la IML și se va putea face autopsia.

Copilul a fost dus la spitalul privat sâmbătă dimineață a intrat în sala de operație după ce i s-au făcut mai multe investigații.

După operație a fost ținut în sala de Terapie Intensivă aproximativ jumătate de oră, apoi a fost trimis în salon alături de părinții săi. La miezul nopții copilului i s-a făcut rău. Părinții au solicitat intervenția medicilor.

Pentru că aceștia întârziau efectuarea manevrelor de resuscitare, părinții copilului au sunat la 112. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru copil.

Părinții au plătit în avans operația micuțului. S-au achitat 11 500 de lei.

Ema Schweninger a transmis pentru Aici Acum.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-356.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-356-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Procurorii au cerut luni autopsia copilului de doi ani care a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un spital privat din Capitală. Au fost demarate mai multe anchete. Poliția s-a autosesizat în acest caz și face cercetări pentru ucidere din culpă, iar Ministerul Sănătății verifică dacă s-au respectat...