Arabia Saudită trebuie să vină cu dovezi pentru ca explicațiile oferite în legătură cu soarta jurnalistului Jamal Khashoggi să fie considerate credibile, au apreciat într-o declarație comună Franța, Germania și Marea Britanie, informează Reuters și AFP.

După ce timp de două săptămâni a negat orice fel de implicare în dispariția lui Khashoggi, Arabia Saudită a anunțat sâmbătă că jurnalistul a murit în urma unei bătăi cu pumnii care a avut loc în incinta consulatului saudit din Istanbul. La scurt timp după aceea, o altă oficialitate saudită a spus că Khashoggi ar fi murit sufocat.

“Nimic nu poate justifica acest asasinat și îl condamnăm în cei mai fermi termeni cu putință. Există o nevoie urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat… dincolo de ipotezele care au fost vehiculate până acum în cadrul anchetei saudite, care trebuie susținută cu fapte pentru a putea fi considerată credibilă”.

Cele trei țări au subliniat că este nevoie de mai multe eforturi și și-au exprimat speranța că se va afla adevărul, iar cei responsabili vor plăti pentru delictele comise. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv