Mai mulți părinți ai elevilor din clasele a VI-a și a VIII-a de la Școala “Sfântul Andrei” din Capitală acuză profesoara de Educație Tehnologică că a vorbit urât cu elevii și că a avut un comportament agresiv. Inspectoratul școlar a demarat o cercetare disciplinară, aceasta nefiind prima abatere.

“La adresa Inspectoratului Școlar, încă de miercuri s-au prezentat mai mulți părinți ai elevilor pe care profesoarea de tehnologie îi are în norma didactică cu o plângere referitoare la limbajul, comportamentul și metodele de predare ale profesoarei, însoțiți ulterior și de doamna director a instituției de învățământ. La aceste discuții, alături de inspectorul geneal școlar, s-a ajuns la concluzia în baza dovezilor că trebuie să demareze o cercetare disciplinară la adresa profesoarei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvând a Inspectoratului școlar al Municipiului București, Marina Manea.

Manea mai precizează că cercetarea disciplinară va începe luni și are termenul de soluționare 30 de zile.

„Situația era cunoscută. Nu e prima dată când profesoara a ajuns la o unitate de învățământ și generează astfel de conflicte cu elevii și părinții acestora. Profesoara a participat de fiecare dată la examenele naționale, acolo a luat o notă mare, care i-a permis să ocupe un post. De asemenea, are documentele medicale în ordine, fapt care semnifică că poate lucra în învățământ”, a spus reprezentantul Inspectoratului școlar.

Părinții elevilor din clasele a VI-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Capitală au scris, în plângerea adresată directoarei instituției de învățământ, că încă de la prima lecție profesoara a creat o atmosferă „de intimidare” și violență emoțională, comunicându-le că nu este prietena lor.

„Încă de la prima oră de predare, doamna profesor a creat o atmosferă de intimidare și violență emoțională/psihologică asupra elevilor, comunicându-le printre altele că „nu este prietena lor, le este șefă, iar ei sunt sclavii ei” și că „ei sunt vinovați de moartea mamei sale”. Lăsând la o parte regulile stricte impuse de dânsa, aceasta face afirmații în fața elevilor legate de faptul că deține o armă și menționează prin cuvinte nepotrivite acuzații ce nu fac obiectul disciplinei pe care o predă”, se arată în plângerea transmisă de părinți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/profesoara-din-capitala-acuzata-ca-are-un-limbaj-neadecvat-cu-elevii-le-spune-ca-sunt-sclavii-ei-51720.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/profesoara-din-capitala-acuzata-ca-are-un-limbaj-neadecvat-cu-elevii-le-spune-ca-sunt-sclavii-ei-51720-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv