Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii și în special transportatorii că circulația pe teritoriul Ungariei a camioanelor cu o capacitate de peste 7,5 tone va fi interzisă de sâmbătă până marți, zile nelucrătoare în contextul sărbătoririi zilei naționale.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români, în special transportatorii, care se află sau tranzitează teritoriul Ungariei, că Autoritatea locală pentru Transport va interzice circulația camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe întreg teritoriul țării. Perioadele de timp pentru care se aplică interdicția sunt: 20 octombrie 2018, sâmbătă, de la ora 23:00 (ora României) – 21 octombrie 2018, duminică, pană la ora 23:00 (ora României), 22 octombrie 2018, luni, de la ora 23:00 (ora României) – 23 octombrie 2018, marți, pană la ora 23:00 (ora României)”, precizează reprezentanții MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată adaugă că “măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că se celebrează ziua națională, iar zilele avute în vedere sunt declarate nelucrătoare. Șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate până la încheierea perioadei de restricționare a circulației”.

MAE oferă detalii și cu privire la numerele de telefon la care românii pot cere asistență consulară.

“Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912”, potrivit sursei menționate.

De asemenea, MAE “recomandă consultarea paginilor de Internet http://<http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html>budapesta.mae.ro<http://budapesta.mae.ro>, http://szeged.mae.rohttp://gyula.mae.rowww.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/mae-circulatia-camioanelor-cu-gabarit-de-peste-7-5-tone-interzisa-in-ungaria-de-sambata-pana-marti-51719.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/mae-circulatia-camioanelor-cu-gabarit-de-peste-7-5-tone-interzisa-in-ungaria-de-sambata-pana-marti-51719-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv