Ministrul Justiției, Tudorel Toader, scrie pe Facebook că avizul Comisiei de la Veneția reține soluționarea temporară a problemei pensionării magistraților, prin amânarea momentului, și recomandă abrogarea acestei soluții legislative.

“Comisia de la Venetia!

Avizul CV retine solutionarea temporara a problemei pensionarii magistratilor, prin amanarea momentului intrarii in vigoare a solutiei legislative. Se recomanda abrogarea acestei solutii legislative.

OUG pentru legile justitiei va fi transmisa, in mod formal, catre CV pentru emiterea unui aviz !”

Ordonanța de urgență privind Legile Justiției prevede o serie de modificări în ceea ce privește amânarea pensionării anticipate a magistraților.

Dacă varianta inițială a OUG prevedea amânarea pensionărilor anticipate până pe 31 decembrie 2022, cea adoptată de Guvern luni prevede amânarea doar până la finele anului 2019.

“Pentru a ține echilibrul între dorința unora de a se pensiona la 20 de ani în profesia de magistrat, de a răspunde preocupărilor Comisiei de la Venetia, s-a adoptat soluția amânării până la finele lui 2019, timp în care se va vedea cum se așează sistemul”, a declarat ministrul Justiției, anterior.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/toader-despre-amanarea-pensionarii-anticipate-comisia-de-la-venetia-recomanda-abrogarea-solutiei-51707.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/toader-despre-amanarea-pensionarii-anticipate-comisia-de-la-venetia-recomanda-abrogarea-solutiei-51707-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv