Călin Popescu Tăriceanu spune că ALDE susține Legea spălării banilor, însă aceasta trebuie să respecte principiile statului de drept și că legea nu poate încălca drepturile și libertățile individuale, așa cum s-a întâmplat în România ultimilor 10 ani.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Bistrița, că susține Legea spălării banilor, însă aceasta nu poate încălca drepturile și libertățile individuale.

“Legea spălării banilor trebuie să respecte principiile statului de drept. Când vorbim de principiile statului de drept, pentru noi ca liberali, principiul esențial este de apărare a drepturilor și libertăților individuale. Nu se pot încălca aceste drepturi așa cum s-a făcut în România ultimilor 10 ani, printr-o bătaie de joc la adresa cetățenilor cu procese fabricate, cu probe false, cu ascultări telefonice și așa mai departe… Orice lege trebuie să respecte aceste norme esențiale care sunt respectate peste tot în Europa, în UE”, a declarat președintele ALDE, întrebat dacă susține Legea spălării banilor.

Declarațiile președintelui ALDE vin în contextul în care în plenul de miercuri al Camerei Deputaților nu a fost dat vot asupra Legii privind combaterea spălării banilor, deși era trecută pe ordinea de zi, deoarece nu fusese primit raportul Comisiei juridice asupra proiectului de lege.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv