<!–

–>

COOLTURA – Începe Festivalul Național de Teatru

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Prima seară de festival aduce la București o producție a prestigiosului teatru berlinez Schaubühne, Domnișoara Iulia sau Julie, cum e anunțat în program, după Strindberg. E un spectacol în care se îmbină teatrul și arta video.

Vedem în festival spectacolele unor regizori importanți – Pescărușul lui Andrei Șerban, Hamlet al lui Victor Ioan Frunză, dramatizarea după Gabriel Garcia Marquez, Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet, în regia lui Yuri Kordonski sau producțiile lui Radu Afrim.

Pe 27 și 28 octombrie în studioul Pangratti al Televiziunii Române se va juca Îngeri în America, în două părți, venit de la Teatrul Maghiar din Cluj. E unul dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii trecute și e semnat de Victor Ioan Frunză.

Iar tinerii regizori se văd mai ales prin spectacolele din zona teatrului social. Un exemplu ar fi regizoarea Catinca Drăgănescu, cu Bun de export.

Această ediție a Festivalului Național de Teatru e dedicată Cătălinei Buzoianu. Regizoarea, în vârstă de 80 de ani, a fost decorată zilele trecute cu Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Comandor.

Câteva din spectacolele ei reper sunt: Să-i îmbrăcăm pe cei goi, Maestrul și Margareta, la Teatrul Mic, Dimineață pierdută.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> COOLTURA - Începe Festivalul Național de Teatru ...