<!–

–>

Șase ani de inchisoare pentru Blejnar

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menținerea sechestrului pe averea acestuia până la concurența acestei sume. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploiești în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

“Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip ‘fantomă’ controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive“, arată DNA.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Șase ani de inchisoare pentru Blejnar ...