Malurile lacului Vistonida din nordul Greciei sunt acoperite, de mai multe zile, de o pânză de păianjen gigantică, țesută de mii de mici arahnide, informează joi AFP.

Învăluind tufișurile, arbuștii și gardurile care înconjoară lacul, pânza are o lungime de peste 1.000 de metri.

Potrivit experților, ineditul fenomen este o consecință a înmulțirii în această vară, din cauza temperaturilor ridicate, a țânțarilor și musculițelor cu care se hrănesc păianjenii.

“Condițiile meteo sunt ideale pentru înmulțirea păianjenilor”, cu o “o atare abundență de hrană (…) s-a produs fenomenul suprapopulării”, a explicat Euterpe Patetsini, biolog al parcului ecologic local, pentru postul local de televiziune Alpha.

Peisajul spectaculos a fost creat de păianjeni din genul Tetragnatha, o specie care preferă umiditatea.

Aceste arahnide au un corp conic dotat cu picioare lungi și își țes pânza pe orizontală, fără gol în partea centrală.

Un fenomen similar a fost observat luna trecută în apropierea orășelului de coastă Aitoliko, în vestul Greciei.

Pânza și viețuitoarele care au creat-o au însă o existență efemeră și vor fi distruse în curând de precipitații sau de scăderea temperaturilor. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/malurile-unui-lac-acoperite-de-o-panza-de-paianjen-gigantica-51697.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/malurile-unui-lac-acoperite-de-o-panza-de-paianjen-gigantica-51697-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv