<!–

–>

Parcarea care reduce aglomerația

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Bucureștenii din nord-vestul Capitalei, care pierdeau zeci de minute în traficul aglomerat, vor putea înlocui mașina cu metroul. Cel puțin parțial. În apropierea stației de metrou Străulești, mașina va putea fi lăsată, de luna viitoare, în primul terminal Park and Ride din Capitală. O construcție modernă, care poate găzdui sute de mașini.

Întreaga parcare are o suprafață de peste 40 de mii de metri pătrați, este dispusă pe 3 etaje, iar capacitatea este de 660 de autovehicule. Pe fiecare etaj sunt câte trei lifturi care fac accesul rapid spre parter.

Gura de metrou va fi probabil opțiunea majorității celor care își vor lăsa mașină în parcare. Nu este singura însă, pentru că tot de aici putem lua și un autobuz sau taxi, către centrul orașului.

Parcarea făcută de către Metrorex a costat peste 10 milioane de euro, iar construcția ei a durat aproape 5 ani. Această include, pe lângă locurile de parcare, săli de așteptare pentru cei care schimbă mijlocul de transport, cafenele și o zonă cu spațiu verde.

Experții în urbanism spun că Bucureștiul are nevoie de o întreagă rețea de terminale de Park and Rîde.

Promisiunea realizării acestor parcări a venit din partea Primăriei Capitalei, acum doi ani. Atunci se discuta de cel puțin cinci astfel de spații. Una în Pantelimon, în apropiere de şoseaua Vergului, două în Berceni la stația de metrou Dimitrie Leonida, o alta în Prelungirea Ghencea şi ultima – la stația de metrou Preciziei. Singura care se află în curs de execuție este cea din Pantelimon, însă lucrările vor mai dura cel puțin doi ani.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Parcarea care reduce aglomerația ...