<!–

–>

Iohannis, despre OUG pe legile justiției și șefia DNA

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Confuzia generală creată de coaliție, modul lipsit de transparența în care se legiferează, dezbaterile interminabile pe legile justiției, toate aceste au dus și la reacții in extern, a spus președintele Iohannis, la Bruxelles.

Cu privire la ordonanța privind Legile Justiției, Președintele României a spus că este foarte îngrijorătoare.

Pensionarea magistraților – este o chestiune pe care eu am semnalat-o, am solicitat Parlamentului reluarea discuției, o reevaluare, nu au făcut-o, ca după aceea, ministrul Justiției să vină netransparent, fără consultări publice, cu aceste modificări, dar măcar să fi rezolvat aceste lucruri,  nu a rezolvat nimic, pur și simplu le-a amânat. S-au introdus peste noapte noi condiții pentru procurori, chestiuni care nu au fost discutate în Parlament, care nu au fost pregătite. Se ignoră avizele CSM, iată de ce am spus că nu se legiferează corect, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Lumea se așteaptă, și pe bună dreptate ca legiferarea să se facă în mod transparent, după consultări și ținând cont și de părerile din sistem. Ori, se vede că această Coaliție PSD- ALDE și Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii, nu este calea bună, nu esre calea ca va duce la pace socială, nici măcar nu va rezolva problemele din Justiție. a adăugat președintele.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Iohannis, despre OUG pe legile justiției și șefia DNA ...