Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria “între un bărbat și o femeie”, organizat pe 6 și 7 octombrie.

“Constatarea respectării procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului național din datele de 6 și 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constituției României”, se arată pe ordinea de zi a ședinței de joi a plenului Curții publicată pe site-ul instituției.

În ședința de miercuri, judecătorii CCR au respins cele patru contestații legate de procedura pentru organizarea și desfășurarea referendumului național pentru redefinirea familiei în Legea Fundamentală.

Curtea Constituțională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestații privind respectarea procedurii de organizare și desfășurare a consultării populare depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă și una formulată de Liliana-Elena Nedelea.

Biroul Electoral Central a anunțat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfășurat pe 6 și 7 octombrie.

Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenți la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezență de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ccr-va-decide-azi-in-legatura-cu-validarea-referendumului-pentru-familie-51685.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ccr-va-decide-azi-in-legatura-cu-validarea-referendumului-pentru-familie-51685-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv