Magistrații Curții de Apel București au admis, joi, contestația formulată de Carmen Adamescu și au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Procurorii o acuză pe Carmen Adamescu de delapidare, prejudiciul fiind de peste 40 de milioane de lei. 

Carmen Adamescu a fost prezentă, joi, la Curtea de Apel București, ea contestând măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul București. Anterior, ea fusese reținută pentru 24 de ore. Procurorii o acuză pe Carmen Adamescu de delapidare.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenție și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata Adamescu Carmen a însușit:

 a) în favoarea a 4 societăți comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăți a unor contracte fictive, de natură a crea aparența ieșirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanță în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăți din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.În acest sens, polițiștii, sub îndrumarea procurorilor, au pus, joi, sechestru asigurător asupra a 16 bunuri imobile, în valoare totală de peste 41.000.000 de lei, în dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de delapidare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre imobilele pe care a fost pus sechestru se află Hotelul Rex din Mamaia, șase apartamente într-un imobil, un teren în localitatea Ghimpați, un apartament în Poiana Brașov și o casă pe bulevardul Lascar Catargiu din Capitală.De asemenea, au fost poprite sumele dintr-un cont bancar deschis de una dintre firme, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor celor patru societăți.Măsura asiguratorie a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, având în vedere prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de delapidare, în cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/carmen-adamescu-scapa-de-arestul-la-domiciliu-dar-ramane-cu-o-masura-preventiva-51699.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/carmen-adamescu-scapa-de-arestul-la-domiciliu-dar-ramane-cu-o-masura-preventiva-51699-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv