Șoferul ambulanței care s-a răsturnat în Brașov, două persoane fiind rănite, era în pragul comei alcoolice. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Brașov a decis concedierea șoferului.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Brașov, David Zsigmond Levente, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că șoferul ambulanței a fost concediat în urma accidentului produs marți seara pe DN1, între Șercaia și Mândra.

”S-a luat decizia încetării contractului individual de muncă, începând de miercuri. Se întorceau de la un caz, cu pacient în mașină, a pierdut controlul autosanitarei. A rezultat vătămarea corporală a asistentei medicale și leziuni mai minore în cazul pacientului, iar rezultatul etilotestului a fost de 0,97 miligrame per litru alcool în aerul expirat. Se desfășoară și o anchetă penală. La nivelul Serviciului de Ambulanță se face cercetarea accidentului de muncă, noi momentan încă nu am primit rezultatul analizelor. Alte abateri nu a mai avut”, a spus David Zsigmond Levente.

Potrivit unor surse, șoferul a avut, după prima probă de sânge, o alcoolemie mai mare de 2,5 la mie.

În urma audierilor, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș a dispus reținerea șoferului pentru 24 de ore.

”S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Șoferul ambulantei a fost reținut pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Brașov”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Alina Maria Ivan.

Miercuri, ambulanțierul va fi dus în fața unei instanțe, magistrații urmând să decidă dacă se impune arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Ambulanța care transporta un pacient a lovit un parapet, pe DN1, între Șercaia și Mândra, în județul Brașov, după care a ajuns în șanț. Accidentul s-a soldat cu rănirea asistentei și a pacientului din autospecială.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/o-ambulanta-s-a-rasturnat-soferul-ambulantei-aproape-de-coma-alcoolica-51674.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/o-ambulanta-s-a-rasturnat-soferul-ambulantei-aproape-de-coma-alcoolica-51674-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv