<!–

–>

Idee ingenioasă care salvează vieți

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Unul dintre cele mai periculoase drumuri din Piatra Neamț, o zonă cunoscută de localnici pentru numărul mare al accidentelor rutiere. Cei mai mulți dintre șoferi nu respectă culoarea roșie a semaforului, invocând faptul că nu este suficient de vizibilă. Așa că un cetățean a vrut să rezolve definitiv această problemă.

Autoritățile locale au găsit soluția salvatoare. Atât ziua, cât și noaptea, stâlpii pe care sunt amplasate semafoarele sunt luminați cu leduri puternice care se schimbă în funcție de culoarea semaforului. Acestea pot fi acționate de către pietoni și din buton.

Deocamdată, în Piatra Neamț au fost montate doar două astfel de semafoare pe drumul care iese din Piatra Neamț spre Bacău, unde în ultimii ani au fost înregistrate foarte multe accidente rutiere, soldate cu zeci de răniți grav și cu 9 morți. Autoritățile spun că vor implementa proiectul și în alte puncte negre ale orașului. Ideea, spun specialiștii, pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă, ar putea prinde bine și în Capitală. Potrivit polițiștilor, cea mai periculoasă intersecție este cea a Bulevardului Barbu Văcărescu cu Fabrica de Glucoză.

Anul trecut, peste 2.000 de români și-au pierdut viața în accidente rutiere.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Idee ingenioasă care salvează vieți ...