Prevederile din ordonanța pe legile justiției vizându-i pe procurorii din Parchetul General, DNA și DIICOT se aplică pentru viitor, este recomandarea făcută de secția de procurori a CSM.

<!–

–>

OUG, controverse și mai mari

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Secţia pentru procurori a CSM a decis, în unanimitate, că aplicarea ordonanţei de urgenţă pe legile Justiţiei în legătură cu exercitarea funcţiilor de către procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT se aplică pe viitor şi nu are caracter retroactiv. Acest lucru înseamnă că procurorii care nu au 10 ani vechime, dar care au fost angajați înainte de această ordonanță, vor rămâne în DNA și DIICOT.

ACTUALIZARE CSM a decis că procurorii rămân în funcție. OUG pe justiție nu se aplică retroactiv. “După deliberări, Secţia pentru procurori, în unanimitate, a luat act de solicitările Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT şi DNA şi recomandă interpretarea dispoziţiilor articolului 7 din OUG nr 92 din 2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiilor în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , al DIICOT, al DNA, precum şi în cadrul celorlalte parchete“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Codruţ Olaru.

ACTUALIZARE Ședința a început la 10.30, nu a durat mai mult de o oră, timp în care membrii secției pentru procurori au dezbătut această ordonanță și au încercat să afle care sunt efectele ei, a transmis Andreea Anghel, pentru emisiunea Aici, Acum. Și ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns la CSM, dar nu a făcut declarații la intrarea în sediu.

Ordonanța de urgență prin care s-au modificat Legile Justiției a fost publicată marți în Monitorul Oficial, după aproximativ 30 de ore de la adoptarea ei de către Guvern. O primă consecință este faptul că peste 80 de procurori de la DNA și DIICOT, printre care și procuroarea care îl anchetează pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum, ar urma să părăsească  aceste parchete. Opoziția a anunțat că atacă ordonanța la Curtea Constituțională.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-291.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-291-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Prevederile din ordonanța pe legile justiției vizându-i pe procurorii din Parchetul General, DNA și DIICOT se aplică pentru viitor, este recomandarea făcută de secția de procurori a CSM. ...