<!–

–>

Avocatul Poporului, sesizat de Opoziție

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Ce spun liderii puterii despre acest demers, ne spune Andreea Dumitrescu.

Liviu Dragnea a declarat că fiecare partid este liber să facă ce vrea, însă el are încredere în ministrul Tudorel Toader cu care a și discutat despre acest proiect de ordonanță.

El a negat că s-ar fi întâlnit și duminică seară cu ministrul Justiției pentru a discuta modificările la această ordonanță de urgență, însă Toader a intrat în biroul președintelui Camerei în timp ce Liviu Dragnea dădea declaraţii jurnaliştilor.

Întrebat de ce a venit ministrul Justiţiei la el, Dragnea a răspuns: De ce a venit domnul ministru la mine în cabinet? Vă întreb. O să-l întreb când o să intru la mine în birou.

Tudorel Toader a declarat că a discutat cu decidenții politici despre forma finală a ordonanței care a fost și adoptată de Guvern.

Reprezentanții USR contestă la Avocatul Poporului această ordonanță. Cea mai mare temere a USR este cu privire la retroactivitatea acestor prevederi și cu privire la stipulările că doar procurorii care îndeplinesc toate criteriile din ordonanță pot să continue pe funcțiile lor.  Pe baza acestui principiu al retroactivității cer Avocatului Poporului să sesizeze acest proiect de act normativ la CCR.

De asemenea, spuneau cei de la USR că președintele CSM poate să declanșeze un conflict juridic de natură instituțională între Ministerul Public și Guvern astfel încât să blocheze această ordonanță.

A transmis pentru telejurnal Andreea Dumitrescu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-293.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-293-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Avocatul Poporului, sesizat de Opoziție ...