Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit, marți, la putere nominală, anunță Nuclearelectrica într-un comunicat. Anterior, funcționarea i-a fost redusă la circa 300-350 MW, pentru efectuarea unor lucrări de reparație la un rezervor ce aparține grupului turbogenerator – partea clasica a centralei.

„Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcționează la putere nominală, lucrările de reparație la rezervorul aferent grupului turbogenerator – partea clasică a centralei – fiind finalizate”, anunță marți Nuclearelectrica.

Compania precizează că lucrările de reparație se puteau efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unitatii 2, iar reducerea de putere controlată și realizarea lucrărilor a fost efectuată în siguranță și în conformitate cu procedurile specifice ale centralei.

SNN a anunțat luni că Unitatea 2 va funcționa la putere redusă pentru 12 ore în vederea efectuării unor lucrări de reparație la un rezervor ce aparține grupului turbogenerator.

Nuclearelectrica a obținut, în primele 6 luni ale acestui an, un profit net de 182,3 milioane de lei, în creștere cu 16% față de perioada similară a anului trecut. La 30 iunie 2018, actionarii societății sunt statul român, prin Ministerul Energiei, cu o deținere de aproape 82,5%, Fondul Proprietatea cu 7,12% și alți acționari persoane fizice și juridice cu 10,38%.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/reactorul-unitatii-2-de-la-cernavoda-a-revenit-azi-la-capacitatea-nominala-51655.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/reactorul-unitatii-2-de-la-cernavoda-a-revenit-azi-la-capacitatea-nominala-51655-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv