Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, a apreciat, duminică, că exercițiul „Seism 2018” este un exemplu de solidaritate, precizând că este și un bun antrenament pentru posibile dezastre viitoare.

„Cred cu tărie că acesta este cel mai mare exercițiu care a fost organizat vreodată în Europa. Un alt lucru impresionant, aici, în București, acum, este și faptul că acesta este cel mai bine organizat exercițiu. Acest exercițiu este un exemplu pentru Europa. Pentru acest exercițiu, suntem aici mai mulți membri ai statelor europene, iar asta este pentru noi un alt mare exemplu de solidaritate europeană (…) Suntem conștienți că dezastrele devin tot mai frecvente, chiar dacă mulți dintre noi nu recunosc. Schimbarea climatică nu este foarte favorabilă. Din păcate, asta este realitatea. De asemenea trebuie să înțelgem că vom avea de-a face cu fenomenele. Deci, pentru aceste motive, Europa trebuie să fie pregătită pentru noi provocări”, a declarat Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, într-o conferință de presă.

 Potrivit scenariului inițial al exercițiului, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a dus la distrugerea și avarierea a numeroase clădiri ale administrației publice centrale și locale, unități medicale, clădiri de locuit, obiective sociale, precum și a infrastructurii (rețele de alimentare cu energie electrică, gaze, stații de tratare și de epurare, sisteme de transport și distribuție carburant, căi de transport rutiere, feroviare). Ulterior, în scenariu s-a introdus o replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, care s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 141 km.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-comisar-european-a-laudat-exercitiul-seism-2018-desfasurat-in-romania-este-cel-mai-mare-organizat-vreodata-in-europa-si-un-exemplu-de-solidaritate-51626.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-comisar-european-a-laudat-exercitiul-seism-2018-desfasurat-in-romania-este-cel-mai-mare-organizat-vreodata-in-europa-si-un-exemplu-de-solidaritate-51626-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv