Autorităţile au fost în alertă maximă toată noaptea, din cauza exerciţiului SEISM 2018. Conform scenariului, au murit mii de persoane. Răniții au fost transportați la spitale din Capitală şi din ţară. Pentru că în unitatea de primiri urgenţe de la Floreasca s-au prezentat, într-un interval scurt de timp, foarte mulţi răniţi, strada a fost blocată azi noapte şi au fost instalate corturi unde s-a acordat ajutor medical. În unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Floreasca din Capitală pot fi îngrijiţi, în acelaşi timp, 34 de răniţi. 11 locuri sunt pentru urgenţe de cod roşu, adică pentru pacienţii în stare critică.

<!–

–>

Prea puține paturi la urgență

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În zona Spitalului Floreasca au fost amplasate puncte medicale avansate, pentru că unitatea de primiri urgenţe nu făcea faţă numărului mare de răniţi. Conform scenariului, în interval de 15 minute, au venit la UPU 40 de victime.

În primă fază, medicii au triat răniţii în funcţie de problemele medicale pe care le aveau, apoi le-au acordat îngrijiri în corturi.

Îngrijirea pacienţilor care s-au prezentat la UPU nu a fost afectată de exerciţiu. Singurii care au avut de suferit au fost aparţinătorii bolnavilor internaţi. Aceştia au avut accesul restricţionat pe anumite intrări.

25 de pacienţi pot fi îngrijiţi în secţia de primiri urgente a Spitalului Pantelimon. În cazul în care s-ar prezenta un număr mare de victime, ar mai putea fi introduse încă 15 paturi speciale. Însă, acestea nu ar putea fi folosite pentru bolnavii critici.

În unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Universitar pot fi îngrijiţi simultan 50 de pacienţi. Doar 10 paturi sunt dedicate bolnavilor critici. Aceste locuri sunt dotate cu aparatură pentru monitorizarea funcţiilor vitale.

În alte patru unităţi de primiri urgenţe ale spitalelor din Capitală mai pot fi trataţi mai puţin de 100 de răniţi simultan.

După ce sunt evaluaţi şi primesc îngrijiri în UPU, pacienţii sunt direcţionaţi către laboratoarele de investigaţii, săli de operaţie sau alte secţii.

De exemplu, în tot Bucureştiul avem 400 de paturi în secţiile de terapie intensivă.

Totuşi, Ministerul Sănătăţiii susţine că, în cazul producerii unui cataclism, pacienţii vor fi redirecţionaţi către toate unităţile medicale, nu doar către cele de urgenţă.

Conform scenariului exercițiului Seism 2018, spitalele din Bucureşti nu au făcut faţă numărului mare de victime, aşa că multi răniţi au fost transferaţi cu o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române la Cluj-Napoca.

Aeronava a aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca în jurul orei 5.00.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a Municipiului Bucureşti a deschis 20 de containere de prim-ajutor, care au fost amplasate în diverse puncte din oraş. Personalul este asigurat de medicii şi asistentele din cabinetele şcolare, a anunțat Primăria Capitalei.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-257.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-257-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Autorităţile au fost în alertă maximă toată noaptea, din cauza exerciţiului SEISM 2018. Conform scenariului, au murit mii de persoane. Răniții au fost transportați la spitale din Capitală şi din ţară. Pentru că în unitatea de primiri urgenţe de la Floreasca s-au prezentat, într-un interval scurt de timp, foarte...