O echipă de oameni de știință din China a reușit să creeze trandafiri albaștri cu ajutorul tehnologiei genetice și a tehnicilor din biologia sintetică, relatează vineri Xinhua.

Cercetătorii de la Universitatea Tianjin și de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din China au utilizat tehnici din biologia sintetică pentru a modifica genetic o bacterie capabilă să creeze gene producătoare de pigment albastru.

Trandafirii albaștri nu există în natură și nu pot fi obținuți prin tehnici naturale deoarece acestei plante îi lipsesc genele specifice care pot produce culoarea albastră. Trandafirii comercializați drept albaștri sunt de fapt creați prin vopsirea trandafirilor albi, precizează Xinhua.

Oamenii de știință au injectat ulterior bacteria modificată genetic într-o petală de trandafir alb pentru a genera flori albastre.

Studiul dovedește că există posibilitatea utilizării tehnicii de pigmentare în albastru printr-o astfel de bacterie pentru obținerea trandafirilor albaștri.

Echipa de cercetători a anunțat că va colabora cu experți în horticultură pentru a înmulți și produce pe scară largă trandafiri albaștri.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul ACS Synthetic.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv