<!–

–>

Protestul pensionarilor

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

“Îngrijorările noastre, ale pensionarilor, pleacă de la faptul că modul de calcul al valorii punctului de pensii practic decuplează acest calcul de la salariul mediu brut pe economie. Este indicatorul sintetic care arată starea de bine sau de rău a unei națiuni. Decuplând această valoare de la firescul ei, deci o valoare de 45% minim, cât vrem noi să fie, înseamnă practic o excludere a pensionarilor din piață”, a declarat, la TVR, Ioan Nechifor, reprezentantul Federației “Unirea” a Pensionarilor din România.

“Inflația și acea cotă de creștere a salariului real cu 50%, pe care o doresc dumnealor și au introdus-o în proiect de lege, n-aduce decât sărăcie. (…) Domniile lor nu s-au gândit că abia așteaptă pensionarii acea creștere, din care să-și plătească hrana, medicamentele, întreținerea”, a subliniat Dumitru Cojanu, președintele Federației “Unirea”.

Proiectul legii pensiilor a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii încă din luna august.

În forma propusă de către minister, ar urma ca punctul de pensie să nu mai fie corelat cu valoarea salariului mediu pe economie, așa cum se promitea în programul de guvernare. Ar urma ca valoarea punctului de pensie să fie corelată la rata medie a inflației anuale, plus 50% din creșterile salariale medii brute.

Din calculele sindicaliștilor, 65% dintre pensionari ar urma să aibă în 2022, când va fi aplicată această formulă, pensia minimă.

Oamenii au încercat în repetate rânduri, de când proiectul a fost pus în dezbatere, să stea de vorbă cu ministrul Muncii, însă nu au fost ascultați, a precizat Mădălina Samoilă.

Mitingul a fost autorizat până la ora 14.00.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Protestul pensionarilor ...