Superiorii preotului au anunțat că preotul este suspendat din funcție pe toată durata anchetei, iar la finalizarea cercetărilor vor lua o decizie.

Episcopia Giurgiului a anunțat că preotul Constantin Mihail Balaban, slujitor la biserica din localitatea Meletie, este suspendat din funcție pe toată durata cercetărilor pe care organele de anchetă le vor face în cazul accidentului rutier în care a fost implicat. Decizia luată de conducerea bisericii este bazată pe prevederile canonice și ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităților Canonice Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, urmând ca după finalizarea anchetei, să fie luate măsurile ce se impun.

„Episcopia Giurgiului a luat cunoștință cu adâncă mâhnire și multă durere de tragicul accident rutier provocat în seara zilei de 6 octombrie, pe raza comunei Băneasa din județul Giurgiu, de preotul Constantin Mihail Balaban de la Parohia Meletie, soldat cu decesul unui tânăr conducător al unei motociclete”, se arată într-un comunicat.

Instituția bisericească a precizat că toți slujitorii Bisericii, atunci când se află la volanul unui autoturism, ca orice cetățean, trebuie să se supună rigorilor legislației rutiere și să suporte consecințele în cazul nerespectării acesteia. Accidentul rutier în care a fost implicat preotul s-a produs sâmbătă seara, în jurul oreli17.00, pe DN 41, în comuna Băneasa.

Conform IPJ Giurgiu, „un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul București, în timp ce își conducea autoturismul, nu a acordat prioritate unui motociclist care se angajase, regulamentar, în efectuarea unui viraj la stânga. Din accident a rezultat decesul motociclistului, un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna Băneasa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost zero.”

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/preot-suspendat-din-functie-dupa-ce-a-fost-implicat-intr-un-accident-rutier-soldat-cu-moartea-unui-motociclist-51535.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/preot-suspendat-din-functie-dupa-ce-a-fost-implicat-intr-un-accident-rutier-soldat-cu-moartea-unui-motociclist-51535-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv