<!–

–>

Suspect arestat de poliția bulgară

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

ACTUALIZARE 13.31 Un suspect român a fost arestat în legătură cu uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, transmite Associated Press, care citează postul național de radio din Bulgaria.

Marți seara, procurorii au anunțat că au deschis și o anchetă privind utilizarea fondurilor europene, în paralel cu investigația poliției în acest caz.

Trupul neînsuflețit al Viktoriei Marinova a fost descoperit sâmbătă, pe malul Dunării, în apropiere de Ruse. Jurnalista fusese bătută și violată.

Viktoria Marinova avea 30 de ani. Realiza și prezenta o emisiune la un post de televiziune din Ruse și făcea parte din Consiliul de administraţie al acestuia.

Premierul bulgar a dat asigurări că poliția îl va captura în scurt timp pe criminal, după ce a fost colectată o cantitate mare de ADN.

Viktoria Marinova a prezentat ultima dată o emisiune despre fraude cu bani europeni, unde a discutat cu alți jurnaliști. A colaborat la acest subiect și Attila Biro, jurnalist român.

Cazul terifiant a provocat reacții la Bruxelles.

“Comisia aşteaptă o investigaţie rapidă şi amănunţită din partea autorităţilor, care să-i aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Sute de oameni s-au adunat în centrul orașelor Ruse și Sofia, ca să aprindă lumânări în memoria jurnalistei ucise.

Viktoria Marinova este al al treilea jurnalist de investigații din Uniunea Europeană ucis în acest an, după ziarista malteză Daphne Caruana Galizia și jurnalistul slovac Jan Kuciak.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-182.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-182-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Suspect arestat de poliția bulgară ...