Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după ce a votat la referendumul pentru redefinirea familiei, că a votat pentru valorile în care crede și că această consultare este expresia democrației, iar cetățenii au datoria civică să își exprime punctul de vedere.

“Consider că consultarea cetățenilor este esența democrației. Este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toți. Am votat pentru valorile în care eu cred. Cred că este datoria noastră civică să ne exprimăm punctul de vedere. Această consultare este expresia democrației și cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel s-au altul”, a declarat Viorica Dăncilă, după ce a votat, sâmbătă dimineața, la Liceul Jean Monnet.

Aceasta a explicat că a venit devreme ca să voteze, deoarece trebuie să se deplaseze ulterior la un eveniment la Focșani. Premierul a mai spus că a vorbit cu președintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că “și dânsul va veni să voteze și poate puțin mai târziu”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va vota, sâmbătă dimineața, tot la secția de votare organizată la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Sâmbătă, la ora 7.00, s-au deschis urnele în țară și străinătate în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei. Referendumul pentru familie se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 21.00.

Întrebarea care va fi adresată românilor va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”.

Inițiativa civică demarată de Coaliția pentru Familie a fost semnată de peste 3 milioane de români și vizează înlocuirea sintagmei “între soți”, după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituției, cu căsătoria liber consimțită “între un bărbat și o femeie”.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv