În această dimineaţă se dezbate în Parlamentul European situaţia României. Dezbaterea din plenul Parlamentrului European începe la ora 10:00 ora României şi durează o oră. Premierul român va avea cinci minute la dispoziţie pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti. TVR1 transmite în direct dezbaterea.

<!–

–>

Dezbatere despre România în Parlamentul European. Lucian Pîrvoiu, în direct de la Strasbourg

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au discutat, aseară, la Strasbourg cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre legile justiţiei, protocoalele secrete şi MCV.

Potrivit unui comunicat al Palatului Victoria, premierul a exprimat dorinţa ca dezbaterea din plenul de la Strasbourg să fie argumentată şi constructivă.

“În cadrul discuțiilor, desfășurate într-o atmosferă constructivă, au fost abordate teme aflate pe agenda europeană, precum și pe cea a dezbaterilor actuale din cadrul Parlamentului European”, se arată în comunicatul guvernului. Șeful executivului a reiterat intenția României de a acționa pentru promovarea interesului european și pentru asigurarea unui mandat de succes, care să evidențieze importanța unității și evitarea diviziunilor la nivel european.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat dorința ca dezbaterea de miercuri din Parlamentul European, să fie “argumentată și constructivă”.

“În cadrul întrevederilor au fost abordate aspecte privind modificările aduse legilor justiției din România, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și diferite instituții judiciare din România”, se arată în comunicat.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, după discuții, că nu se pune problema activării articolului 7 din Tratatul UE.

“Prim-vicepreşedintele a spus cu subiect şi predicat faptul că nici nu intră în discuţie problema articolului 7, că nici nu intră în discuţie activarea acestuia, pentru că România este într-o altă ipoteză, o altă situaţie decât Ungaria sau Polonia. Prin urmare, prim-vicepreşedintele, repet, a spus foarte limpede: nici nu intră în discuţie acest aspect”, a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Luni au avut loc la Strasbourg dezbateri aprinse în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European (LIBE), unde s-a discutat situația din România. Prezent la dezbateri, prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, a criticat dur modificările aduse legilor Justiţiei în România și a avertizat că CE nu va ezita să aducă „în faţa instanţei guvernul român, dacă regulile sunt încălcate”.

Timmermans a precizat că oficialii de la Bruxelles vor evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și conformitatea lor cu legea europeană.

Articole pe aceeaşi temă

Dăncilă, față în față cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans. Premierul și-a exprimat dorința ca dezbaterea de miercuri din PE să fie “argumentată” și “constructivă”

UPDATE Ministrul Justiției, Tudorel Toader, după întâlnirea cu Frans Timmermans: A spus cu subiect și predicat faptul că nici nu intră în discuție problema activării Articolului 7

Cum a primit lumea politică din România avertizările Comisiei. Liviu Dragnea: “Nu-mi imaginam ca România să fie ameninţată atât de brutal”

Îngrijorări la Strasbourg vizavi de pașii înapoi pe care îi fac autoritățile române în consolidarea statului de drept. Ce urmează după dezbaterile din comisia LIBE

Augustin Lazăr: Îngrijorarea lui Frans Timmermans este şi îngrijorarea magistraţilor români în legătură cu presiunea care se resimte asupra instituțiilor judiciare

Şerban Nicolae: “Frans Timmermans nu are nici bun-simţ, nici decenţă. Ar trebui să demisioneze pentru prestaţia avută în cadrul dezbaterii privind situaţia din România”

Frans Timmermans: Dacă ajungem la concluzia că regulile sunt încălcate, nu vom ezita să aducem în fața instanței guvernul român

Liviu Dragnea, despre dezbaterea din Comisia LIBE: O listă de luări de poziţii, o condamnare înainte de a se studia probele. Cred că ar trebui să se pună capăt MCV

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-35.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-35-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
În această dimineaţă se dezbate în Parlamentul European situaţia României. Dezbaterea din plenul Parlamentrului European începe la ora 10:00 ora României şi durează o oră. Premierul român va avea cinci minute la dispoziţie pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti. TVR1 transmite în direct dezbaterea. ...