Un înalt oficial sud-coreean a afirmat că în Coreea de Nord se estimează că ar exista mai mult de 60 de arme nucleare, aceasta fiind prima reacție publică a Seulului în legătură cu arsenalul nuclaear deținut de țara vecină, relatează AP.

Ministrul Unificării din Coreea de Sud Cho Myoung-gyon a declarat luni în fața parlamentului că estimările privind arsenalul nuclear din Coreea de Nord, ar fi între 20 și 60 de bombe. El a răspuns la o întrebare a unui parlamentar, spunând că informațiile provin de la seviciile de informații. Serviciul Național de Informații, principala agenție de spionaj din Coreea de Sud, nu a comentat informația.

Cho ar fi dezvăluit neintenționat informațiile. Ministerul Unificării a transmis marți că declarațiile lui Cho nu înseamnă că țara sa ar accepta Coreea de Nord ca stat nuclear, sugerând că eforturile diplomatice ale Seulului de a determina nordul să renunțe la programul său nuclear vor continua.

 

Evaluarea sud-coreeană cu privire la arsenalul nordic nu este mult diferită de estimările civile din afară bazate în mare măsură pe cantitatea de materiale nucleare despre care se crede că Nordul a produs-o.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/informatii-cheie-dezvaluite-accidental-coreea-de-nord-ar-detine-intre-20-si-60-de-arme-nucleare-51416.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/informatii-cheie-dezvaluite-accidental-coreea-de-nord-ar-detine-intre-20-si-60-de-arme-nucleare-51416-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv