Revoltă în rândul mai multor părinți din București. Oamenii se tem pentru siguranța copiilor lor după ce au aflat că ar putea învăța alături de băiatul de 9 ani care și-a ucis bunica în urmă cu patru luni. Oamenii cer măsuri din partea Inspectoratului Școlar, dar părinții băiatului insistă să-l dea la o școală normală, chiar dacă există şi posibilitatea de a învăța acasă.

<!–

–>

Copilul care și-a ucis bunica nu are loc la școală

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Alexandru Ursu a aflat de dimineață că fiica lui ar putea fi colegă cu băiatul care și-a omorât bunica.A plecat direct la Inspectoratul Școlar, supărat că siguranța copiilor ar putea fi pusă în pericol. La fel au făcut și alți părinți. Vor explicații.

“Nu s-a mai întâmplat niciodată ca un copil de 9 ani să facă ce i-a făcut unui adult. Ca părinte normal că e ceva frustrant, dar nu poți să îi refuzi unui copil dreptul la educație, da, deci nu putem fi nici radicali. Unii au spus că își vor retrage copiii.”

“Noi nu suntem aici să facem zid să nu vină un copil în școală și să nu îl integrăm, ci suntem aici să găsim o soluție cât mai bună și pentru noi să ne protejăm copiii. El nu poate să vină la o școală după ce a comis o crima violentă și să ne facem că nu s-a întâmplat nimic.”

Expertiza psihiatrică arată că după ce a comis crima băiatul poate învăța într-o școală normală, dar și acasă. De patru luni, părinții caută o soluție pentru că băiatul de clasa a patra, dar și fratele lui dintr-a doua, să meargă din nou la scoală și să uite coșmarul.

În luna mai, băiatul de 9 ani din București și-a omorât bunica. A înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuțit, într-un moment de furie, după ce femeia îl certase. Speriat, fratele mai mic a sunat la 112. După momentul crimei și cei doi copii au fost cazați la un centru maternal, cea mai apropiată e școala numărul 6, însă părinții nu își doresc ca cei mici să învețe acolo.

Mama optează pentru învățământ de masă, în timp ce tatăl își dorește învățământ la domiciliu. Inițial, părinții i-au înscris pe cei doi frați la școala nr. 45. Unul dintre ei nu a putut fi înscris pentru că nu erau locuri libere. Și cum părinții și-au dorit ca cei mici să învețe împreună, au încercat să îi mute la școala numărul 5. Inspectoratul Școlar spune însă că au venit prea târziu. Școala numărul 5 a refuzat transferul respectiv din cauza termenelor care erau depășite la momentul acela.

Terapeuții susțin că, deși a comis o crimă, copilului nu-i poate lua nimeni dreptul la educație. Este normal să fie integrat într-o școală să fie monitorizat într-un mod discret, dar permanent, însă nu exclus din colectivitate. În zilele următoare, inspectorii și directorii se vor întâlni ca să stabilească unde vor învață cei doi frați.

Specialiștii de la Protecția Copilului le-au dat părinților recomandări pentru școlarizare, însă aceștia nu au ținut cont de ele. Tatăl copiilor nu a dorit să comenteze situația.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-18.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-18-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Revoltă în rândul mai multor părinți din București. Oamenii se tem pentru siguranța copiilor lor după ce au aflat că ar putea învăța alături de băiatul de 9 ani care și-a ucis bunica în urmă cu patru luni. Oamenii cer măsuri din partea Inspectoratului Școlar, dar părinții băiatului insistă...