Elon Musk a acceptat, sâmbătă seară, să demisioneze din funcția de președinte al companiei Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autoritățile de reglementare din Statele Unite, informează CNN și BBC.

În cadrul acordului, care necesită aprobarea unei instanțe judiciare, Elon Musk va putea rămâne director general al companiei Tesla, dar trebuie să demisioneze în cel mult 45 de zile din funcția de președinte al Consiliului de administrație. Nu va avea dreptul să fie reales în această funcție timp de trei ani. Elon Musk și Tesla vor plăti și o amendă de 20 de milioane de dolari.

Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare (SEC) l-a acționat în judecată pe Elon Musk în urmă cu două zile sub acuzația că a indus în eroare investitorii. Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis prin Twitter pe 7 august că a obținut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla și trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacții de 420 de dolari pe acțiune, un anunț care a generat confuzie și a condus la creșterea valorii firmei pe piața bursieră. Însă Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare afirmă că Elon Musk de fapt nu obținuse fondurile necesare.

Elon Musk a acceptat acordul de finalizare a litigiului “fără a recunoaște ori a nega acuzațiile formulate în plângerea Comisiei pentru Garanții și Tranzacții financiare”, conform documentelor judiciare.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv