După furtuna Xenophon care a afectat Grecia la începutul acestei săptămâni, meteorologii prevăd un ciclon numit Zorbas, care se așteaptă să se mute sâmbătă dinspre sud, afectând Peloponezul, Creta, Attica și Evia de Est, precum și o mare parte din Marea Egee, relatează site-ul greekcitytimes.com.

Potrivit celei mai recente actualizări a meteo.gr de la Observatorul Național din Atena, care a anunțat în privința cursului așteptat al uraganului mediteranean Medicane și intensitatea precipitațiilor în următoarele 48 de ore, se așteaptă ca ochiul furtunii să ajungă sâmbătă pe țărmurile sudice ale peninsulei Peloponez între orele 15:00 și 18:00.

Potrivit meteorologilor, vânturile din ochiul ciclonului vor ajunge la nivelul 11 pe scara Beaufort și se preconizează că vor crea valuri de 11 metri înălțime în largul mării.

Pasagerii sunt sfătuiți să contacteze autoritățile portuare sau agențiile de voiaj înainte de plecare pentru a se asigura că vor avea loc călătoriile programate.

Serviciul meteorologic monitorizează fenomenele și va oferi actualizări regulate, au anunțat autoritățile.

Autoritățile îndeamnă publicul să manifeste o prudență deosebită și să urmeze cu atenție instrucțiunile serviciilor de urgență de stat cu privire la modul de protejare împotriva furtunii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ciclonul-zorbas-este-asteptat-sa-loveasca-in-cursul-zilei-de-astazi-grecia-51362.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ciclonul-zorbas-este-asteptat-sa-loveasca-in-cursul-zilei-de-astazi-grecia-51362-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv