<!–

–>

Atacul asupra Facebook rămâne un mister

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Este cea mai gravă problemă de securitate din istoria Facebook.

50 de milioane de conturi afectate și încă 40 de milioane deconectate automat de Facebook, aseară, ca măsură de precauție.

Atacul a avut loc acum 4 zile, dar a fost anunțat de abia ieri. Este imposibil de estimat în acest moment la ce date au avut acces hackerii. Cei de la Facebook spun însă că nici într-un caz la parolă.

Hackerii ar fi putut să va ia datele personale din cont, acelea pentru care unii utilizatori optează să nu fie publice. Datele personale pot fi folosite apoi de hackeri pentru a ajunge la informații bancare sau alte lucruri de interes pentru pirați.

Ne confruntăm permanent cu atacuri comise de persoane care vor să preia controlul asupra conturilor noastre de Facebook sau care vor să fure informaţii. Realitatea este că trebuie să continuăm să punem la punct noi instrumente, în primul rând pentru a preveni asemenea atacuri în viitor, spune Mark Zuckerberg.

Experții ne recomandă schimbarea parolelor și folosirea unora complicate, cu înșiruiri de cifre și litere ce par fără sens. În niciun caz date de naștere cuplate cu nume ale membrilor familiei.

Unele agenții pentru protecția datelor din câteva țări europene spun că sunt nemulțumite de modul în care a comunicat Facebook. Au anunțat că au o mare problemă de securitate, dar nu au dat detalii care să clarifice riscurile pentru utilizatorii Facebook.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Atacul asupra Facebook rămâne un mister ...