MAE organizează, pentru referendumul pentru familie, 377 secții de votare în străinătate, din care 192 pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, iar 185 în alte locații, cele mai multe fiind în Italia, Spania și Republica Moldova.

”Din cele 377 secții de votare înființate în străinătate, 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, iar 185 vor fi organizate în alte locații, în vederea asigurării unui acces cât mai facil pentru cetățenii români aflați în străinătate în comunități semnificative, situate la distanțe mari față de sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare”, anunță Ministerul pentru Românii de Pretutindeni într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cele mai multe secții de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (47), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franța (15) și Germania (14).

”Ministerul Afacerilor Externe a început, totodată, distribuirea buletinelor de vot, a ștampilelor electorale și a celorlalte materiale necesare votării către misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale din străinătate, urmând ca acestea să fie puse la dispoziția birourilor secțiilor de votare din străinătate”, mai anunță MRP.

MRP precizează că, potrivit prevederilor legale, Ministerul Afacerilor Externe organizează secții de votare pentru alegătorii care se află în străinătate în zilele votării, pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secțiile consulare și institutele culturale din străinătate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe poate organiza, cu acordul autorităților străine, secții de votare și în alte locații.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/referendum-pentru-familie-cele-mai-multe-sectii-de-votare-din-strainatate-in-italia-si-spania-51349.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/referendum-pentru-familie-cele-mai-multe-sectii-de-votare-din-strainatate-in-italia-si-spania-51349-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv