State din cadrul Uniunii Europene au ajuns la un acord cu Rusia și China pentru implementarea unui sistem special de plăți care să faciliteze relațiile comerciale cu Iranul, în încercarea de salvare a Acordului nuclear contestat de Statele Unite, relatează Financial Times.

Într-un comunicat comun, miniștrii de Externe din China, Rusia, Germania, Marea Britanie și Franța au convenit să “ofere asistență și garanții operatorilor economici care vor continuarea relațiilor legitime cu Iranul”, inclusiv în domeniul petrolului.

Uniunea Europeană, China și Rusia mențin participarea la Acordul nuclear iranian, din care președintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite.

Sistemul special de plăți are rolul evitării sancțiunilor impuse de Statele Unite Iranului și firmelor care colaborează cu această țară.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, a declarat că instrumentul financiar va permite tranzacțiile între firmele din Europa și Iran.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/uniunea-europeana-china-si-rusia-au-ajuns-la-un-acord-pentru-evitarea-sanctiunilor-impuse-de-sua-iranului-51304.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/uniunea-europeana-china-si-rusia-au-ajuns-la-un-acord-pentru-evitarea-sanctiunilor-impuse-de-sua-iranului-51304-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv