Casa de modă italiană Versace, una dintre puținele rămase independente, a fost cumpărată de grupul american Michael Kors, pentru 1,83 de miliarde de euro, potrivit Reuters.

Tranzacția a fost oficializată marți, dar informații privind acest subiect au circulat în presa internațională încă de luni.

“Achiziția casei de modă Versace este un pas important pentru grupul nostru. Cu resursele noastre, suntem de părere că Versace se va dezvolta pentru a depăși două miliarde de dolari ca cifră de afaceri”, a transmis șeful Michael Kors, John Idol, într-un comunicat de presă.

În cadrul acestei înțelegeri financiare, fondul de investiții Blackstone, care deținea, din 2014, 20% din casa de modă italiană, va renunța la acțiunile sale.

Noua entitate Michael Kors Holding Ltd va fi redenumită Capri Holdings Ltd.

Din suma cu care a fost vândută casa de modă, 150 de milioane de euro va fi primită de familia Versace sub formă de acțiuni în noua companie Capri.

Tranzacția urmează să se finalizeze în ultimul trimestru al anului, după ce va fi aprobată de autoritățile în domeniu.

Fondată în 1978, de creatorul Gianni Versace și fratele acestuia, Santo, casa Versace era un simbol al modei italiene, cu colecții de lux, dar și senzuale.

Pe 15 iulie 1997, în timp ce Gianni Versace se pregătea să intre în luxoasa sa vilă din Miami (SUA), acesta a fost ucis cu două gloanțe de Andrew Cunanan, un bărbat care practica prostituția.

După asasinarea lui Gianni, casa a cunoscut ani dificili, dar și-a regăsit strălucirea datorită talentului Donatellei, sora lui Gianni și Santo Versace, devenită director artistic și vicepreședinte al grupului.

Interesul companiei Michael Kors pentru Versace nu a fost unul surprinzător, potrivit lui Neil Saunders, analist la GlobalData Retail. Acesta spunea, luni, că grupul american dorește de mult timp să se transforme în marcă de lux, iar în acest sens a achiziționat, anul trecut, compania producătoare de poșete și pantofi Jimmy Choo, pentru aproximativ 1 miliard de euro.

Compania Versace a înregistrat un beneficiu de 15 milioane de euro anul trecut, după o pierdere de 7,4 milioane de dolari în 2016.

În ultimii 20 de ani, mai multe case de modă italiene, precum Gucci, Fendi, Bottega Veneta și Loro Piana, au intrat sub controlul unor companii franceze.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv