<!–

–>

Laserul de la Măgurele are nevoie de specialișt pe care nu îi poate angaja

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În acest moment, pe platforma laserului de la Măgurele lucrează două sute de cercetători, ingineri şi tehnicieni. Adică două treimi din personalul necesar. Mai e nevoie de încă o sută de specialişti care să se alăture echipei. În special ingineri şi tehnicieni.

Profesioniştii de asemenea calibru sunt puţini peste tot în lume. Şi, dacă totuşi îi găsim nu-i putem angaja din cauza procedurilor birocratice.

Între cei două sute de angajaţi de pe platforma laserului sunt foarte mulţi străini veniţi din 24 de ţări. Uneori, angajarea lor a durat chiar şi un an de zile, din cauza procedurilor complicate.

Și nu este singura problemă pe care o are institutul.

Italienii care trebuie să instaleze fascicolul Gamma întârzie de aproape un an de zile, chiar dacă asta îi costă penalităţi de mii de euro pe zi.

Toate aceste probleme au fost expuse parlamentarilor din comisiile de Învăţământ şi Ştiinţă, care au făcut o vizită la Măgurele.

Cel mai puternic laser din lume, cel de la Măgurele, va ajuta la descoperirea unor izotopi radioactivi care pot trata cancerul, la identificarea conținutului butoaielor cu deșeuri radioactive, fără a fi desfăcute, dar şi la testarea materialelor care se folosesc în misiunile spaţiale.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Laserul de la Măgurele are nevoie de specialișt pe care nu îi poate angaja ...