<!–

–>

Declarații Florin Iordache

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Iordache a precizat că îşi doreşte ca raportul Comisiei de la Veneţia, din luna octombrie, să fie unul bun. 

Potrivit acestuia, după aproape opt luni, ‘cu toată opoziţia partidelor sau opoziţia unei părţi a presei’ există ‘trei legi europene ale Justiţiei’. 

‘Am decis ca săptămâna viitoare să invit colegii din comisia specială, să invit asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchetul General, CSM-ul, în primul rând, dacă sunt anumite observaţii pornind de la observaţiile Comisiei de la Veneţia sau observaţiile care au rezultat în practică, să putem pune printr-o ordonanţă de urgenţă, la dispoziţia Ministerului Justiţiei, un text de lege pentru corelare. Şi mă refer aici la câteva observaţii pe care Comisia de la Veneţia le-a făcut. Eu, personal, îmi doresc un raport favorabil din partea Comisiei de la Veneţia’, a declarat Iordache, la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că aceste legi sunt făcute în concordanţă, în primul rând, cu deciziile CCR, cu deciziile Comisiei de la Veneţia. ‘Şi, dacă sunt necesare corecţii, fără îndoială, în urma dezbaterilor şi în urma observaţiilor din comisie, să poată fi modificate tocmai pentru ca raportul Comisiei de la Veneţia din luna octombrie să fie un raport favorabil’, a susţinut Florin Iordache.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Declarații Florin Iordache ...