Ministrul Agriculturii, Petre Daea

<!–

–>

Semnatarii motiunii simple îl acuză pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, că este ‘incapabil’ să se ridice la înălţimea funcţiei sale.

“Aşa-zisele acţiuni întreprinse de ministrul Petre Daea, de la apariţia primului focar de pestă porcină africană în România (iulie 2017) şi până în prezent, au demonstrat că acesta nu dispune de calităţile, cunoştinţele, devotamentul şi responsabilitatea necesare unui ministru în funcţie. Actuala moţiune simplă vine să sancţioneze gravele derapaje din domeniul securităţii alimentare şi a combaterii epizotiilor, atribut al ministrului conform Hotărârii de Guvern nr. 830/2016. Din momentul în care a apărut primul focar de pestă porcină africană în România, am auzit de la actualul ministru al Agriculturii doar scuze şi motivaţii despre cum nu poate sau de ce nu poate să acţioneze, pasând întreaga responsabilitate fie Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, fie medicilor veterinari, fie Comitetului naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, fie centrelor locale de combatere a bolilor, fie prefecţilor din judeţele respective”, se arată în moţiune.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/picture-1_15469900.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/picture-1_15469900-300x300.pngrootstireaActualitate/Esential
...