<!–

–>

Legea offshore, la final

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Proiectul a fost trimis pentru reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

Cele două comisii au dat un raport pozitiv pe legea offshore, dar au încercat să îndulcească pilula pentru investitori, în sensul în care au acceptat două amendamente propuse de noul președinte al comisiei economice, social democratul Gheorghe Marin. Amendamentele se referă la o garanție acordată companiilor petroliere că nu va crește taxarea gazului extras din marea neagră pe toată durata exploatării.

Cel de-al doilea amendament oferă posibilitatea acestor companii să deducă din impozitul suplimentar pe care ar trebui să-l datoreze statului român cheltuielile de explorare, aproximativ șase miliarde de euro, potrivit unor cifre discutate in comisie.

Rezultatul acestui vor este cel al unui joc de ping-pong între Parlament și președintele Klaus Iohannis, care a retrimis acest proiect la reexaminare pe motiv că nu asigură nici predictibilitate, nici stabilitate acestui cadru de investiții, a transmis pentru Telejurnal, Marius Vulpe.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-370.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-370-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Legea offshore, la final ...