<!–

–>

ULTIMA EDIȚIE Summit de succes, cu contre

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Liderii celor 12 state din Inițiativa celor 3 Mări au adoptat o declarație care vizează dezvoltarea economică a regiunii prin rețele de transport, de energie și un sistem cibernetic mai sigur.

Klaus Iohannis, președintele României: A fost o reuniune de succes, cu rezultate palpabile, care deschid o nouă etapă în evoluţia Iniţiativei. Mă bucur că am reuşit să avem un Summit excelent, în ciuda dificultăţilor noastre de politică internă”.

Kolinda Kitarovic, președinta Croației: “Iniţiativa noastră vizează bunăstarea cetăţenilor europeni, dezvoltarea şi colaborarea. Ea trebuie să contribuie la dezvoltarea economică a Europei Centrale, astfel încât să fie şterse diferenţele care mai există între Est şi Vest.”

Declaratia finală a summitului subliniază și determinarea statelor participante de a întări parteneriatul cu Statele Unite.

Rick Perry, secretarul pentru Energie al SUA: “Puteţi conta pe Statele Unite ca pe un partener de încredere în domeniul energetic. SUA sunt un lider mondial în ceea ce priveşte petrolul şi gazele. Vrem să împărtăşim ceea ce avem cu ţările membre ale Iniţiativei celor Trei Mări.”

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> ULTIMA EDIȚIE Summit de succes, cu contre ...