O jurnalistă a devenit prima femeie din istoria țării care prezintă știri

O jurnalistă a devenit prima femeie din istoria țării care prezintă știri

O jurnalistă scrie istorie în Arabia Saudită

<!–

–>

Tânăra se numește Weam Al Dakheel, poartă văl şi împarte pupitrul știrilor cu un crainic bărbat, la postul tv Al Saudiya, cunoscut până acum ca Saudi TV Channel. Este televiziunea de stat din Arabia Saudită.

Până acum, programele de știri la această televiziune erau prezentate exclusiv de bărbaţi, în timp ce femeile prezentau alte emisiuni.

Pe internet, oameni din întreaga lume  laudă munca  tinerei jurnaliste și spun că este un moment istoric în regatul conservator.

Potrivit publicației online www.metdaan.com, Weam Al Dakheel a lucrat până acum ca reporter pentru CNBC Arabia și ca prezentatoare pentru postul tv din Bahrein, Al-Arab News Channel.

Premiera vine după ce Arabia Saudită a permis accesul femeilor pe stadioane. Iar vara aceasta a încetat interdicția privind șofatul. Astfel, femeile din această țară pot acum să conducă mașini.

Toate acestea fac parte din programul “Vision 2030” al Prințului succesor al  Coroanei saudite, care încearcă să modernizeze Arabia Saudită.

Rămân, însă numeroase restricții pentru femei în această țară. Astfel, ele au încă nevoie de acordul unei rude de sex masculin dacă vor să muncească, să se căsătorească sau să călătorească.

rootstireaActualitate/Esential
...