Iranul a promis, sâmbătă seară, o ripostă dură după atentatul din orașul Ahvaz, pe care îl atribuie grupurilor susținute de Statele Unite și de Israel.

“Reacția Republice Islamice Iran la cea mai mică amenințare va fi zdrobitoare. Cei care le oferă informații și susținere propagandistică acestor teroriști trebuie să răspundă pentru aceste lucruri”, a declarat președintele iranian, Hassan Rouhani.

Generalul iranian Abolfazl Shekarchi a declarat pentru agenția IRNA că autorii atacului terorist “nu sunt membri ai organizației Daesh” (Stat Islamic) “sau ai altor grupuri care luptă împotriva sistemului islamic iranian, ci au legături cu America și cu serviciul israelian de informații Mossad”.

“Teroriștii s-au antrenat în două țări din Golful Persic”, a precizat oficialul militar iranian.

Atentatul comis la parada militară, soldat cu cel puțin 29 de morți și zeci de răniți, a fost revendicat atât de rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic, cât și de gruparea insurgentă Rezistența Națională Ahvaz.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamanei, a atribuit atacul “aliaților SUA” din Orientul Mijlociu, o referire la Arabia Saudită, la alte state din zona Golfului Persic și la Israel.

“Această crimă este continuarea comploturilor țărilor din regiune care sunt marionete ale Statelor Unite, obiectivul fiind afectarea securității în țara noastră”, a acuzat Ali Khamanei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/iranul-acuza-sua-si-israelul-promitand-o-riposta-dura-dupa-atentatul-soldat-cu-zeci-de-morti-51262.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/iranul-acuza-sua-si-israelul-promitand-o-riposta-dura-dupa-atentatul-soldat-cu-zeci-de-morti-51262-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv