<!–

–>

Alte reacții

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Potrivit unor surse TVR, în CEx sunt 41 de membri care vor vota “pentru”, 19 care vor vota “împotriva” și 8 indeciși.

Dumitru Buzatu, PSD Vaslui: Este un moment în care trebuie să așteptăm să înceapă discuția

Momentul acesta este un moment în care trebuie să așteptăm să înceapă discuția. Nu stau la mijloc. Am și eu o atitudine față de unii și față de ceilalți, iar această atitudine voi încerca să o explic în CEx. Eu cred că a fost o problemă și președintele trebuie să recepționeze această problemă și cei care au ridicat aceste probleme, modul cum le-au ridicat, scrisoarea aceea absolut superficială, cam, trebuie și ei criticați, a spus Dumitru Buzatu.

Deputatul Cătălin Rădulescu: Este momentul să arătam toți că îl susținem pe președintele pe care l-am ales toți

Sunt colegi care ar trebui să tacă, nu să vorbească. Nu sunt cei mai buni dintre noi, care ar trebui să ne dea nouă lecții. Sunt colegi care au în Guvern și în toate Agențiile guvernamentale foarte mulți oameni puși din teritoriu și în scrisoarea lor se plâng că domnul președinte Dragnea a pus oameni. Nu! Ei au pus oameni (…) dacă ar fi după mine eu aș cere excluderea unor oameni, nu chiar a tuturor (…) Este momentul să arătam toți că susținem președintele pe care l-am ales toți și că nu acceptăm să existe rupturi în partidul nostru, avem un program pe care să-l ducem pentru oameni până la capăt (…) O să le dovedim că partidul este prea unit în jurul președintelui și că tot demersul a fost pentru a prejudicia imaginea partidului. Vor ieși foarte sifonați din asta, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu.

Gabriela Firea,  primarul Capitalei: Cred că miza este excluderea mea

Gabriela Firea, primarul Capitalei: Cred că miza este excluderea mea pentru că am avut curajul, după ce am epuizat toate etapele, să spun că domnul Dragnea nu își mai respectă promisiunile față de români, față de bucureșteni.

Primarul a mai adăugat că o altă miză ar fi să fie dați afară din Guvern doi miniștri: Paul Stănescu și Tudorel Toader, un ministru care „îl irită pe Dragnea”.

Întrebată dacă își va da demisia din PSD, Gabriela Firea a răspuns: Eu una sunt convinsă, și cred ca și colegii mei nu ne vom da demisia. Suntem oameni de echipă, nu vrem să mergem la alt partid.

Vicepremierul Paul Stănescu: Nimeni nu va pleca din partid

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, la rândul său, că nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca acest lucru. Problema este de management al partidului (…) Nu facem aritmetică, noi suntem nemulțumiți de managementul politic pe care îl face domnul Liviu Dragnea, a spus Paul Stănescu

Marian Oprișan, vicepreședinte PSD și președintele Consiliului Județean Vrancea: Nu mor de dragul lui Liviu Dragnea. dar nu poți să vii peste noapte, când n-ai deschis gura în interiorul partidului și să scrii o scrisoare. Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, a declarat vineri că miza nu este rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea, miza, așa cum o știți,  o prezintă România, programul de guvernare, stabilitatea țării și faptul că o dată și o dată trebuie să ne ridicăm din genunchi în așa fel încât resursele acestei țări să fie sută la sută ale românilor. Normal este să vorbești în interiorul partidului. Știți foarte bine că nu mor de dragul lui Liviu Dragnea și atunci când am avut ceva de spus, am spus-o cu tărie în interiorul partidului în așa fel încât lucrurile au fost regularizate (…) Nu poți să vii dintr-o dată, peste noapte, după ce n-ai deschis gura în organismele statutare, când n-ai vorbit niciodată în CEx, când nu m-ai susținut când am spus că sunt neregului în activitatea de partid, niciodată, nu poți să vii dintr-o dată și să scrii o scrisoare și să te adresezi membrilor PSD și cetățenilor cu probleme strict ale PSD. (…) Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului, a spus Oprișan.

Doina Pană, vicepreședinte PSD: Pe nord-vest a fost unanimitate. Continuăm cu Liviu Dragnea

Vicepreședintele PSD Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor a declarat, vineri, că în urma discuțiilor cu filialele din Transilvania opinia unanimă a fost că PSD că trebuie să continue alături de Liviu Dragnea.

Nu este ușor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar în același timp nu poți să nu vezi, să derulezi tot ce s-a întâmplat cu alest partid de când Dragnea este la conducere. Noi am câștigat zdrobitor alegerile, pe baza unui program de guvernare care a fost coordonat de către Liviu Dragnea, a arătat Doina Pană.

Bucuria mea a fost că pe nord -vest a fost unanimitate și a doua bucurie a fost că opinia coincide cu ceea ce eu gândesc. Aseară ne-am întâlnit mai mulți, nu numai regiunea nord-vest, ne-am întâlnit Transilvania și cu trei voturi din 22 toate sunt pentru a ne continua treaba, a spus Doina Pană. Întrebată dacă asta înseamnă alături de Liviu Dragnea, Doina Pană a răspuns “da”.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, face un apel la “raţiune şi unitate”

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, face un apel la “raţiune şi unitate” în PSD, înaintea Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, menţionând că principala preocupare a partidului trebuie să fie “actul de guvernare”.

Principala noastră preocupare trebuie să fie actul de Guvernare cu scopul de a oferi soluţii la problemele reale cu care se confruntă cetăţenii în fiecare zi. Tocmai de aici poate apărea totuşi o cale spre consens, a scris Negrescu, vineri dimineaţă, pe Facebook.

____________________________________

Joi au fost ședințe la București și prin județe, iar unele organizații au ieșit public să spună că îl susțin pe Liviu Dragnea, în timp ce altele își mențin cererea ca acesta sa plece din fruntea partidului.

La aceasta ora, calculele arată că taberele sunt sensibil egale, dar sunt organizații despre care nu se știe în ce parte vor înclină balanța. De pe margine, fostul președinte al partidului, Victor Ponta a făcut publică o fotografie în care Dragnea stă lângă Laura Codruța Kovesi.

Toată ziua membrii PSD au discutat cu ce mandat merg la Comitetul Executiv în care se va discuta scrisoarea în care se cere demisia lui Liviu Dragnea.

Apele se despart, iar calculele momentului arata că cei 68 de membri de drept ai Comitetului Executiv se impart la limita între cei care îl susțin pe Liviu Dragnea și cei care i se împotrivesc.

Despre 20 de organizații nu avem niciun indiciu cu privire la intențiile de vot. Un mare semn de întrebare e în dreptul organizației Dolj, cu lideri cu greutate, precum Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, recunoscuți drept parteneri de nădejde ai lui Liviu Dragnea.

Cel puțin până acum. Într-o situație interesanta se află premierul Viorica Dăncilă, indicată de contestatari drept soluția cea mai potrivita de președinte interimar in cazul retragerii lui Liviu Dragnea.

Și contestatarii, și susținătorii lui Liviu Dragnea o revendică în tabăra lor.

Viorica Dăncilă menține suspansul și nu face însă nicio declarație.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-323.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-323-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Alte reacții ...