Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a început o anchetă în cazul unui copil de doi ani și opt luni care și-a rupt mâna la Grădinița Școlii Nr. 9 și a fost dus cu taxiul la spital, varianta fiind considerată ”mai rapidă”. Educatoarea chiar a dat mamei copilului 10 lei să plătească taxiul.

Dorina Baban, directorul Școlii Nr. 9 din municipiul Vaslui, a declarat vineri că băiețelul și-a rupt mâna după ce a căzut, sub privirile educatoarei, care nu a putut face nimic în acel moment.

„Din păcate, în urmă cu două zile, copilul s-a împiedicat și și-a rupt mânuța sub ochii doamnei educatoare, care nu poate fi acuzată sub nicio formă de neglijență, pentru că femeia era acolo, dar nu a reușit să îi oprească acea cădere. Treaba cu taxiul este adevărată, în sensul că noi am urmat toate procedurile, am anunțat ISJ, Poliția, Primăria, toată lumea știe despre ce este vorba, am urmat toate procedurile. Asistenta medicală a grădiniței a văzut copilașul și a zis că trebuie făcută o radiografie. Noi nu aveam de unde să știm care este gravitatea leziunii. Am ales varianta mai rapidă și am zis că, dacă mămica acelui copil este de acord, ca să câștigăm timp, să meargă cu un taxi, nu cu Salvarea, pentru că nu era pusă în pericol viața copilului în acel moment”, a spus, pentru MEDIAFAX, Dorina Baban.

Aceasta a adăugat că mama copilului a fost chemată la unitate și, cu acordul ei, educatoarea i-a dat 10 lei pentru a lua un taxi până la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

 

„Mămica nu avea la ea geantă, bani, nu avea nimic, pentru că femeia a venit în grabă. Doamna educatoare a vrut să câștige timp și s-a oferit să îi dea bani de taxi, respectiv 10 lei. Nu înțeleg de ce pe doamna a deranjat-o acest gest. De CE este interpretat negativ acest gest?! Noi ne-am exprimat regretul pentru suferința copilașului”, a spus Dorina Baban.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui au declarat că a fost începută o anchetă în acest caz.

„Ne-am interesat, am mers acolo, am văzut. Pur și simplu copilul s-a împiedicat și a căzut pe mânuță, a fost vorba despre un accident nefericit. A fost trimis la spital, dar nu știu acum să vă spun cum. Facem o anchetă. Îmi pare foarte rău, pentru că e vorba despre un copil mic”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Ana Botan, inspectorul șef adjunct al ISJ Vaslui.

Copilul a ajuns la spital și a fost transferat la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria” din Iași, unde a fost supus unei intervenții.

„Copilul a fost internat, a fost făcută reducerea fracturii și acum este bine, a fost externat”,a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sfânta Maria”, din Iași.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-copil-care-si-a-rupt-mana-la-gradinita-trimis-cu-taxiul-la-spital-51235.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-copil-care-si-a-rupt-mana-la-gradinita-trimis-cu-taxiul-la-spital-51235-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv