Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a ratat, vineri, startul în cursa internațională Apuseni Ultra Race, în care trebuia să alerge pe un traseu montan de 170 de km, deoarece a pierdut avionul și nu a mai ajuns. În competiție sunt înscrise peste 100 de persoane.

Reprezentanții organizatorilor au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că, pe lângă alergare, competiția are și rolul de a promova pe plan național și internațional frumusețile naturale regăsite în Munții Apuseni.

“Apuseni Ultra Race este prima și singura competiție internațională din România care se desfășoară pe un traseu montan de 170 km. Am dorit să conturăm un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric al Centenarului, cât și pentru a promova pe plan național și internațional frumusețile naturale regăsite în Munții Apuseni și capacitatea acestora de a găzdui curse performante de ultramaraton, întrucât traseul competiției se întinde de-a lungul unor zone cu un potențial turistic foarte mare: Arieșeni, Padiș, Vlădeasa, Beliș, Muntele Mare. Apuseni Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roșie (170 km), Galbenă (100 km) și Albastră (40 km). La startul cursei de 170 de km care s-a dat vineri dimineață trebuia să fie prezent și Tiberiu Ușeriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, dar care a pierdut un avion și nu a mai ajuns”, au spus sursele citate.

Startul Apuseni Ultra Race s-a dat vineri dimineață în zona localității Arieșeni, județul Alba, pentru cursa de 170 de km, iar zona de finish va fi în stațiunea turistică Muntele Băișorii, județul Cluj, cursele de 100 de km și de 40 de km urmând să se desfășoare sâmbătă.

Duminică este programată festivitatea de premiere.

În competiție s-au înscris peste 100 de alergători, atât din țară, cât și din străinătate printre care și Sonja Braun, originară din Germania, care este câștigătoarea ediției din 2014 a MT. Everest Challange Marathon.

Participanții la competiție vor avea parte de surprize culinare pe parcursul traseului, astfel că mai mulți bucătari îi vor aștepta cu mâncare caldă în locurile strategice ale cursei, aceasta fiind o premieră pentru cursele de profil din România.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/tiberiu-useriu-renumitul-ultramaratonist-roman-a-ratat-startul-unei-importante-curse-din-romania-in-ce-conditii-grele-se-alerga-51232.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/tiberiu-useriu-renumitul-ultramaratonist-roman-a-ratat-startul-unei-importante-curse-din-romania-in-ce-conditii-grele-se-alerga-51232-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv