<!–

–>

#eusuntromania Lupta împotriva suferinţei

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Sunt copii care se luptă cu boli cumplite. Dar chiar dacă soarta a fost nedreaptă cu ei, reușesc să se bucure de fiecare clipă. Au învățat să o facă în Centrul Hospice.

Unul dintre băieți tocmai a împlinit 14 ani. Suferă de distrofie musculară. De curând și-a pierdut mama. Astăzi și-a împlinit un vis: a reușit să zboare, cu ajutorul realității virtuale.

Simona a lucrat – până acum șapte ani – într-o corporație. Ziua mergea la serviciu, iar seara se ducea să îi ajute pe copiii grav bolnavi de la Hospice.

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl are atunci când îi vede zâmbind pe copiii greu încercați. Pentru Simona Retea aceasta este împlinirea în profesie.

150.000 de români care sunt diagnosticați cu boli incurabile ar avea nevoie de îngrijire paliativă, dar banii ajung pentru mai puțin de 10% dintre ei.

În cei 25 de ani de existență, Hospice a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Nu doar cei mici reînvață să se bucure de copilărie. La Hospice și adulții primesc lecții în fiecare zi.

Copiii sunt viitorul României şi cred că, dacă avem grijă de ei şi îi creștem frumos şi ne pasă şi ne implicăm, România va fi frumoasă. Atunci când o s-o ignorăm suficient, nu ştiu dacă se alege ceva bun.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> #eusuntromania Lupta împotriva suferinţei ...