Philip Hammond, ministrul britanic de Finanțe, a cerut Comisiei Europene să elaboreze planuri de urgență în sistemul financiar pentru eventualitatea lipsei unui acord privind relația cu Marea Britanie post-Brexit, afirmă surse europene citate de site-ul agenției Reuters.

Philip Hammond a cerut acest lucru la o reuniune desfășurată recent, potrivit unui oficial european prezent la întrevedere.

Ministrul britanic de Finanțe a cerut Comisiei Europene un “angajament” în sensul elaborării de planuri pentru reducerea ori evitarea efectelor grave în sectorul financiar în eventualitatea unui așa-numit “Brexit dur” – ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord privind viitoarele relații bilaterale.

Phillip Hammond este preocupat că toate contractele financiare ar putea deveni nule prin ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Deși a insistat că Guvernul de la Londra vrea să ajungă la un acord bilateral, Hammond a admis că există riscul de a nu se ajunge la un acord până în martie 2019.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/marea-britanie-cere-uniunii-europene-planuri-de-urgenta-din-cauza-crizei-generate-de-brexit-reuters-51228.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/marea-britanie-cere-uniunii-europene-planuri-de-urgenta-din-cauza-crizei-generate-de-brexit-reuters-51228-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv