O navă a Forțelor Navale române efectuează joi, în Marea Neagră, exerciții comune cu ambarcațiuni de patrulare ale Ucrainei, se arată într-un comunicat oficial.

“Corveta «Contraamiral Horia Macellariu» va desfășura joi o serie de exerciții pe mare, în comun cu două vedete rapide de patrulare ale Ucrainei, în raioane maritime din proximitatea gurilor Dunării și a Insulei Șerpilor”, anunță Forțele Navale române.

Activitățile au obiectivul facilitării interoperabilității la nivel tactic și dezvoltării relațiilor bilaterale dintre Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Ucrainei. Manevrele navale se desfășoară în cadrul planului de activități internaționale al Ministerului Apărării Naționale.

“După degradarea situației de securitate din bazinul Mării Negre din anul 2014, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă și destabilizarea din estul Ucrainei, activitățile de instruire comune ale militarilor din statele NATO și din Ucraina s-au diversificat, atât în spațiul terestru, cât și în mediul maritim și cel aerian, pentru a asigura o prezență militară constantă în vederea asigurării păcii, securității și stabilității pe flancul estic al Alianței”, precizează Forțele Navale române.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv