Liderul nord-coreean Kim Jong Un speră că un nou summit cu președintele american Donald Trump va avea loc în viitorul apropiat și că secretarul de stat american Mike Pompeo va veni în curând în vizită la Phenian, a declarat joi președintele sud-coreean Moon Jae-in, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Coreea de Nord, relatează AFP și dpa.

Liderul de la Casa Albă a anulat o vizită planificată a secretarului de stat în Coreea de Nord luna trecută, motivând că nu există suficiente progrese în dosarul nuclear.

“Președintele Kim Jong Un și-a exprimat speranța organizării unui al doilea summit cu președintele Trump în viitorul apropiat”, le-a spus Moon jurnaliștilor la Seul.

Donald Trump și Kim Jong Un s-au întâlnit pe 12 iunie la Singapore în cadrul unui summit istoric, ocazie cu care liderul nord-coreean s-a angajat în favoarea “denuclearizării peninsulei”, un termen cu multiple interpretări. Cele două părți nu s-au înțeles însă de atunci cu privire la semnificația exactă a acestui angajament.

Washingtonul cere o “denuclearizare definitivă și în întregime verificabilă”, în timp ce Phenianul vrea o declarație oficială din partea SUA pentru a marca sfârșitul Războiului Coreei, încheiat în 1953 printr-un simplu armistițiu.

Coreea de Nord a denunțat metodele de “gangster” ale americanilor, acuzați că vor să-i obțină dezarmarea unilaterală fără a face concesii la fiecare etapă și fără să ridice presiunea sau sancțiunile, notează AFP.

La rândul său, președintele sud-coreean încearcă să apropie opiniile americane de cele nord-coreene, astfel încât să reducă riscurile unui conflict devastator în peninsulă. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/kim-jong-un-doreste-un-al-doilea-summit-cu-donald-trump-in-viitorul-apropiat-afirma-presedintele-sud-coreean-51221.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/kim-jong-un-doreste-un-al-doilea-summit-cu-donald-trump-in-viitorul-apropiat-afirma-presedintele-sud-coreean-51221-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv