Cel puțin 37 de persoane au murit în Statele Unite în urma uraganului Florence, care a afectat săptămâna trecută statele americane Carolina de Nord, Carolina de Sud și Virginia și care a forțat evacuarea a peste un milion de persoane, relatează Associated Press.

Dintre cele 37 de decese confirmate, cel puțin 27 sunt în Carolina de Nord.

În Carolina de Sud, două persoane au murit după ce mașina care le transporta la o instituție psihiatrică a fost luată de ape.

Primul deces legat de uragan a fost raportat luni în statul Virginia, după ce o clădire s-a prăbușit în apropierea orașului Richmond din cauza unei tornade de mici dimensiuni.

Guvernatorul din California de Nord, Roy Cooper, le-a transmis miilor de persoane care sunt încă evacuate să nu se întoarcă acasă până nivelul apelor nu scade.

Președintele american Donald Trump a vizitat miercuri Carolina de Nord și a ajutat voluntarii să împartă alimente persoanelor aflate în adăposturi. Peste 10.000 de persoane locuiesc momentan în adăposturi.

Vizita președintelui vine în contextul în care acesta a fost criticat dur pentru modul în care a gestionat situația din Puerto Rico, lovit anul trecut de uraganul Maria.

Orașul Wilmington este printre cele mai afectate de inundații în urma uraganului. Mai multe drumuri din cele trei state sunt încă închise.

„Este un dezastru monumental pentru statul nostru. Este o furtună mare care încă continuă, deoarece nivelul râurilor este în creștere”, a declarat Roy Cooper, guvernatorul din Carolina de Nord.

Inundațiile vor continua până la sfârșitul săptămânii, a anunțat Serviciul american de Meteorologie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/bilantul-uraganului-florence-din-statele-unite-a-ajuns-la-cel-putin-37-de-morti-51216.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/bilantul-uraganului-florence-din-statele-unite-a-ajuns-la-cel-putin-37-de-morti-51216-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv